ManUtd sa dohodol na prestupe Kagawu z Dortmundu za 12 mil. libier

05.06.2012 Celý región

Manchester 5. júna (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United sa dohodol na prestupe japonského reprezentanta Šindžiho Kagawu z Borussie Dortmund. Ázijský legionár sa ešte musí na Old Trafforde podrobiť zdravotným testom, potrebuje si vybaviť pracovné povolenie, pričom celý transfer chcú "červení diabli" uzavrieť do konca júna.

Prestupová čiastka za ofenzívneho stredopoliara a krídelníka sa pohybuje okolo 12 miliónov libier. Dvadsaťročný futbalista si môže prilepšiť o ďalších 5 miliónov na prémiách v závislosti od svojich výkonov a dosiahnutých športových úspechoch.

Kagawa, ktorý v lete 2010 prišiel do Dortmundu za 350.000 eur z druholigového japonského klubu Cezero Osaka, zaznamenal v uplynulej bundesligovej sezóne 13 gólov v 31 ligových dueloch. Napriek obhajobe nemeckého titulu sa však Kagawa necítil v Dortmunde spokojný s odohratým časom. Kriticky sa vyjadril najmä na adresu spoluhráča a najlepšieho kanoniera tímu Roberta Lewandovského, ktorý podľa neho nehrá kolektívne a finálnu fázu rieši príliš individuálne.

Kagawa si momentálne plní reprezentačné povinnosti v drese Japonska, ktoré vyhralo cez víkend v ázijskej zóne kvalifikácie MS 2014 nad Ománom 3:0. Japonský internacionál sa tak stane druhým ázijským futbalistom v kádri anglického vicemajstra, v ktorom už pôsobí Kórejčan Park Ji-Sung. Manchester United podobne ako FC Liverpool má na ázijskom kontinente mohutnú podporu priaznivcov a obdivovateľov.
 

Vyberte región